Mira que Tango

 

Muziek een taal

  1. Pianoles voor kinderen & volwassenen & workshop

Een pedagogisch nieuwe lesmethode, creatief en speels, gebaseerd op cijfers, letters en kleuren.

Muziek een taal: Kijken, luisteren en begrijpen. Leer de spelregels van de muziek en de vrijheid van het zelf doen, creëren, improviseren en uit het hoofd leren. Klassiek, pop en rock, musical- en wereldmuziek en natuurlijk je eigen creaties!

Een belangrijkte peiler in de methode is het plezier: ontspannen en geconcentreerd spelen, en het kijken en luisteren naar zichzelf zonder oordeel. Vanaf de eerste les speelt de leerling met links en rechts, en op een goed moment speelt hij of zij iets anders dan dat er staat. We noemen dit geen “fout” maar pakken deze “andere noot” op om hiermee een nieuwe variatie te maken. De leerling leert hiermee dat “fouten maken” een mogelijkheid is om iets nieuws te creëren. Thema’s worden omgedraaid, langer gemaakt, gecombineerd, weggelaten en hiermee leert de leerling te experimenteren met het materiaal.

Natuurlijk leer je noten lezen, maar dat komt later aan bod. De leerling leert in principe alle liedjes uit zijn hoofd door een “analyse” met kleuren te maken. Thema’s die aan elkaar verwant zijn worden met dezelfde kleur onderstreept, en hiermee wordt het visueel duidelijk hoe het muziekstuk in elkaar zit. Akkoorden komen aan bod, evenals improvisatie; je eigen intro maken, een brug tussen de verschillende delen en een outro (slot). Verder besteden we aandacht aan techniek, houding, aanslag en interpretatie. De lessen zijn inclusief materiaal.

Lestijden en tarieven voor kinderen (2017- 2018)

Les in de studio, Westerpark, Amsterdam
Maandag en dinsdag en donderdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur
Kosten: 90 euro per maand (30 minuten per week )

Les aan huis: woensdag tussen 12.30 en 21.00 uur                           donderdag  tussen 17.00 en 20.00 uur

Kosten: 225 euro per maand (45 minuten per week)

Het lesgeld dient in de eerste week van de maand te zijn voldaan, onafhankelijk van of de leerling lessen heeft verzuimd door ziekte of afwezigheid. Wel zullen we altijd kijken of er bij gemiste lessen een inhaalmogelijkheid is. De lessen starten en eindigen samen met de lessen op de basisschool, gedurende 10,5 maand per jaar.

Pianoles aan huis voor volwassenen

Een of meer blokken van 5 lessen met de nadruk op uit t hoofd leren, improviseren, interpreteren en arrangeren

Akkoorden en analyse. Klassiek, pop, jazz, jezelf begeleiden als zanger/es en Argentijnse tango. Materiaal wordt op maat gemaakt.
Kosten: per 5 lessen a 1 uur, inclusief materiaal: 300 euro, excl. BTW
Dag en tijd in overleg
Lessen zijn wekelijks of twee-wekelijks

Workshop voor volwassenen

Workshop “Muziek een taal” 1-daagse workshop                        

Tijd 9.30 – 15.30 uur. Dag in overleg.

Een dag waar we bij het begin beginnen: zonder notenschrift leren spelen, improviseren, uit t hoofd leren, jezelf leren begeleiden, akkoorden en uiteindelijk ook notenschrift. Je hebt na afloop materiaal voor 3 maanden. Met bijvoorbeeld simpele akkoorden (3 toetsen) voor je linkerhand, en hierbij op de witte toetsen de vrijheid om te improviseren. Met fijne jazznummers, popnummers, wereldmuziek en klassiek. Iedere deelnemer geeft indien mogelijk van te voren zijn favoriete nummer op, en dit wordt aan jouw niveau aangepast.

Incidentele lessen (45 euro voor 45 minuten) daarna als extra ondersteuning zijn mogelijk.

Kosten: 125 euro excl. BTW

Info en aanmelding via christamieras@gmail.com of 06 26624 933

Locatie:  Westerpark