Mira que Tango

 

Muziek een taal

Pianoles voor kinderen & volwassenen & workshop

Een pedagogisch nieuwe lesmethode, creatief en speels, gebaseerd op cijfers, letters en kleuren.

Muziek een taal: Kijken, luisteren en begrijpen. Leer de spelregels van de muziek en de vrijheid van het zelf doen, creëren, improviseren en uit het hoofd leren. Klassiek, pop en wereldmuziek, jezelf begleiden als zanger/es, zelf songs schrijven, Argentijnse Tango en lessen op maat.

Een belangrijkte peiler in de methode is het plezier: ontspannen en geconcentreerd spelen, en het kijken en luisteren naar zichzelf zonder oordeel. Vanaf de eerste les speelt de leerling met links en rechts, en op een goed moment speelt hij of zij iets anders dan dat er staat. We noemen dit geen “fout” maar pakken deze “andere noot” op om hiermee een nieuwe variatie te maken. De leerling leert hiermee dat “fouten maken” een mogelijkheid is om iets nieuws te creëren. Thema’s worden omgedraaid, langer gemaakt, gecombineerd, weggelaten en hiermee leert de leerling te experimenteren met het materiaal.

Natuurlijk leer je noten lezen, maar dat komt later aan bod. De leerling leert in principe alle liedjes uit zijn hoofd doordat we het stuk eerst in letters opschrijven, later komen noten met notennamen erin geschreven en daarna het echte notenschrift. Akkoorden komen aan bod, evenals improvisatie en jezelf begeleiden als je zingt; je eigen intro maken, een brug tussen de verschillende delen en een outro (slot). Verder besteden we aandacht aan techniek, houding, aanslag en interpretatie. De lessen zijn inclusief materiaal.

 

Lestijden en tarieven voor kinderen (2018- 2019)

Les in de studio, Zaanhof, Westerpark, Amsterdam

Maandag en dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.30 uur en 18.00 uur

Kosten: 90 euro per maand (30 minuten per week )

Les aan huis:

Woensdag tussen 19.00 en 21.00 uur

Donderdag  tussen 19.00 en 21.00 uur

Vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur

Kosten: 225 euro per maand (45 minuten per week)

Kortingen: bij 2 of meer kinderen in 1 familie op les: 1 uur per week: 250 euro ( 2 kinderen) 1, 5 uur per week (3 of 4 kinderen) 300 euro per maand.

Voorwaarden en betaling: Het lesgeld dient in de eerste week van de maand te zijn voldaan, onafhankelijk van of de leerling lessen heeft verzuimd door ziekte of afwezigheid. Wel zullen we altijd kijken of er bij gemiste lessen een inhaalmogelijkheid is. In de kleine vakantie’s is er in overleg altijd de mogelijkheid tot lesjes, en sommigen maanden hebben 5 lessen. De lessen starten en eindigen samen met de lessen op de basisschool, gedurende 10,5 maand per jaar.

 

Pianoles aan huis voor volwassenen

Een of meer blokken van 5 lessen met de nadruk op uit t hoofd leren, improviseren, interpreteren en arrangeren

Akkoorden en analyse. Klassiek, pop, jazz, jezelf begeleiden als zanger/es en Argentijnse tango. Materiaal wordt op maat gemaakt.

Kosten: per 5 lessen a 1 uur, inclusief materiaal: 300 euro, excl. BTW

Dag en tijd in overleg

Lessen zijn wekelijks of twee-wekelijks

 

Workshop voor volwassenen

Workshop “Muziek een taal” 1-daagse workshop

Tijd 9.30 – 14.30 uur. Dag in overleg.

Een dag waar we bij het begin beginnen, zowel voor beginners als voor gevorderden; zonder notenschrift leren spelen, improviseren, uit t hoofd leren, jezelf leren begeleiden, akkoorden en uiteindelijk ook notenschrift. Ongeacht je niveau leer je vanaf het begin alles uit je hoofd. Je hebt na afloop materiaal voor 3 maanden. Met bijvoorbeeld simpele akkoorden (3 toetsen) voor je linkerhand, en hierbij op de witte toetsen de vrijheid om te improviseren. Met fijne jazznummers, popnummers, wereldmuziek en klassiek. Iedere deelnemer geeft indien mogelijk van te voren zijn favoriete nummer op, en dit wordt aan jouw niveau aangepast.

Incidentele lessen (45 euro voor 45 minuten) daarna als extra ondersteuning zijn mogelijk.

Kosten: 125 euro excl. BTW

Info en aanmelding via christamieras@gmail.com of 06 26624 933

Locatie: Zaanhof, Westerpark of aan huis.

Christa Mierás, gediplomeerd docent, studeerde af aan de Codarts als pianist Argentijnse Tango. Als uitvoerend muzikant specialiseerde zij zich in de werken van Horacio Salgán, die naast jazzpianist en methodiekdocent Jos van Kleef een grote inspiratiebron was voor het unieke lesmethode. Naast haar optredens als pianist heeft zij sinds 2001 haar eigen lespraktijk.