Agenda

Prohibido lunchconcert

* Zondag 29 oktober – 13.00 uur

Prohibido

“Niets zo verleidelijk als dat, wat verboden is”

Mieke Manschot , zang

Tim Panman gitaar

Christa Mierás piano

De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam

Entree: 15 euro Reserveren d.m.v. een mailtje naar christamieras@gmail.com en storting op reknr. NL57 TRIO 0391 0990 35 t.n.v. Stichting Christa Mierás en Su Colectivo. Uw naam wordt hiermee op de gastenlijst gezet. Reserveren lunch vanaf 12.00 uur info@denieuwekhl.nl

Drie muzikanten, die hun hart verloren zijn aan de tango, presenteren een programma met meesterlijke arrangementen van Horacio Salgán en Ubaldo de Lío, werken van Aníbal Troilo, Astor Piazzolla en Osvaldo Ruggiero, omlijst door de hartstochtelijke tango’s, ooit gezongen door Ranko Fujisawa.

Ranko Fujisawa (1925 – 2013), ook wel de Japanse nachtegaal genoemd, werd geboren in Tokio en zong de prachtigste tango’s zoals “Milonga Triste”, “Nostalgia” en “Prohibido”. Begonnen als operazangeres, maakte ze uitstapjes naar de Jazz en Hawaiiaanse muziek. In 1948 bezocht ze Buenos Aires voor het eerst en ontpopte zich als tangozangeres. Opmerkelijk was dat ze in eerste instantie geheel fonetisch zong, dus puur op gehoor, zonder de tekst te begrijpen.

In dezelfde periode speelde Horacio Salgán, (1916 – 2016) fameus pianist, componist en arrangeur, voor de keizer van Japan. Hij arrangeerde Japanse volksmuziek en trad op met zijn “Quinteto Real” en de gitarist Ubaldo de Lío.

Christa Mierás: “De titelloze Cd van Horacio Salgán en Ranko Fujisawa, lang geleden gevonden in een wat achteraf gelegen muziekwinkeltje in Buenos Aires, haalde ik tevoorschijn toen ik Mieke Manschot voor het eerst hoorde zingen. Deze muziek is haar op ‘t lijf geschreven. In 2106 vertolkte Mieke met het Colectivo bij de 100ste verjaardag van Salgán al een aantal nummers en dit vroeg om meer”

Prohibido – muziek: M. Sucher, tekst: C. Bahr

“tu destino es quererme, mi destino es quererte. Y el destino es más fuerte que el prejuicio, el deber y el honor…”Jouw lot is om mij lief te hebben, mijn lot is om jou lief te hebben, en dit lot is veel sterker dan vooroordelen, regels en eer..”

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

*Zondag 21 mei – 17.00 uur

Pianolamuseum, Westerstraat 106, Amsterdam

In memoriam Horacio Salgán (1916-2016)

Christa Mierás en Tim Panman; twee muzikanten, bevlogen van de muziek van de vorig jaar overleden legende Maestro Horacio Salgán! Ter nagedachtenis aan deze Argentijnse pianist, arrangeur en componist presenteren zij de elegante en verfijnde werken voor piano en gitaar, ooit vertolkt door het fameuze duo Salgán – de Lío.

“Deze muziek opent m’n hart”

“Het was magisch….”

Ik heb veel tango gehoord in Nederland, maar nog nooit muziek zoals deze…”

**********************************************************************************************************

CROWDFUNDING Christa Mierás y su Colectivo “Ensueños” (Dromen) version de Horacio Salgán (Quinteto Real)

Op 19 mei 2016 is de crowdfunding “Christa Mierás y su Colectivo” gestart voor het verwezenlijken van een langgekoesterde droom: de oprichting van een tango-orkest, met als doel de prachtige werken van o.a. Maestro Horacio Salgán (1916 -2016) uit te voeren. Deze droom startte met het concert op 19 juni “Horacio Salgán 100 años” ter ere van de toen nog levende legende, die 15 juni 2016 zijn 100ste verjaardag vierde. Een uitverkochte zaal van 100 man en hartverwarmende, enthousiaste reacties waren onze beloning! Natuurlijk willen wij deze muziek vaker uitvoeren! Uw bijdrage maakt het mogelijk om het Colectivo een doorstart te geven, waarmee we in de toekomst op eigen kracht concerten kunnen uitvoeren. U kunt “Christa Mierás y su Colectivo” steunen door een donatie te storten op NL57 TRIO 0391 0990 35 t.n.v. stichting Christa Mierás y su Colectivo.

*************************************************************************************************************

* Zondag 19 juni  2016 Gustafson, Westerpark, Amsterdam Christa Mierás y su Colectivo met “Horacio Salgán 100 años” Concert ter viering van de 100ste verjaardag van de nog immer levende legende Maestro Horacio Salgán! Werken van het duo Salgán – De Lío, Quinteto Real en Orquesta Típica. Met Christa Mierás, Hernán Ruiz, Juan Carlos Tajes,  Mieke Manschot, Santiago Cimadevilla, Michel Mulder, Martin de Ruiter, Matias Pedrana, Ingeborg Cneut, Sophie de Rijk, Iefke Wang, Maria Sofia Espiga, Eva van de Poll, Ineke Herstel en Sandor Kem. Dans Carolina Dorell y Rodrigo Alveniz Tangosalon met DJ Geertrui van Herwijnen

* 16 juni  2016 – Remonstrantsekerk te Haarlem  Try-out van “Horacio Salgán, 100 años” Concert en danssalon in samenwerking met El Compás en DJ Geertrui van Herwijnen! 

* 27 maart Trottoir de Buenos Aires  “Tango y cancíon”. Juan Carlos Tajes (zang en anekdotes) Hernán Ruiz (gitaar) en Christa Mierás (piano)

28 februari 16.00  Trottoir de Buenos Aires “Ensueños” (dromen) Christa Mierás (piano) Ter viering van de aanschaf van een prachtige babyvleugel, die t/m september  2016 in de Gustafson zal staan, opent Christa Mierás een reeks van tango-concerten met diverse gasten.

* 13 juni 2015
Tango, jazz y más – Solo optreden met arrangementen van Astor Piazzolla, Carel Kraayenhof en eigen werk. www.artzaanstad.nl

* 17 mei 2015  KHL, Oostelijke Handelskade 44 te Amsterdam
www.khl.nl CD Presentatie “Gracias por su música, Maestro”
Hommage aan tango-legende Horacio Salgán (1916)

* Vrijdag 8 mei 2015  Optreden bij het radioprogramma “Opium op 4” www.radio4nl/opiumop4.

* Vrijdag 1 mei 2015  Café Americain (try-out CD-presenatie “Gracias por su música, Maestro)
www.americainhotel.com.

2013

* Vrijdag 27 september  KHL, Oostelijke Handelskade 44 te Amsterdam

* Zaterdag 9 februari – 20.30 uur  Pianolamuseum, Westerstraat 106 te Amsterdam  www.pianola.nl

* Zondag 27 januari   St. Jacob, Plantage Middenlaan 52 te Amsterdam

2012

* Zondag 7 oktober – 20.30 uur  Bethaniënklooster, Barndesteeg 6b te Amsterdam  www.bethanienklooster.nl